Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου Ενώσεως Ανδρίων - Iανουάριος 2012

Την Κυριακή 15/01/2012 ώρα 18:30, με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων της Ενώσεως Ανδρίων έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του 2012 στις φιλόξενες αίθουσες του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάννια.

Σε ένα χώρο παραδοσιακά και αρχοντικά στολισμένο, οι Ανδριώτες και οι Ανδριώτισσες της Αττικής, είχαν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν όλοι μαζί και να ανταλλάξουν ευχές με γνωστούς και φίλους.

Το πρώτο μέρος της εκδηλώσεως περιλάμβανε την απονομή των ΗΘΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ, τις οποίες απεφάσισε το Δ.Σ. στις 04 – 1- 2012 που έχουν ως εξης:

  1. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ στην ΚΑΙΡΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΟΥ, για τη συλλογή, επεξεργασία και προβολή της Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς της Άνδρου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επί σειρά ετών.
  2. ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ στον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΑΡΔΑΝΟ για την επί σειρά ετών, μέσω του εκδοτικού του οίκου GUTENBERG, προβολή της Πολιτιστικής και Λαογραφικής κληρονομιάς της Γενέτειρας Άνδρου.
Κατόπιν ο Πρόεδρος εκάλεσε τον επίτιμο Πρόεδρο της Ενώσεως Ανδρίων κ. Επαμ. Λογοθέτη να κόψει τη βασιλόπιττα του 2012. Στη συνέχεια ο επίτιμος Πρόεδρος μοίρασε την πίτα στα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών της Ενώσεως Ανδρίων καθώς και στους βραβευμένους και προσκεκλημένους της βραδιάς, καθώς και στους παρευρισκομένους εκπροσώπους του Ανδριακού και Κυκλαδικού Τύπου, των Ιδρυμάτων και Συλλογικών φορέων της Άνδρου.

Μετά την κοπή της Βασιλόπιττας, χορός - ξεκίνημα με φλαμένκο από την συμπατριώτισσα μας κ. Αικατερίνη Βούλγαρη και στη συνέχεια με Ανδριώτικους χορούς, με παραδοσιακές στολές του τμήματος Νεολαίας του εξωραϊστικού Συλλόγου Φελλού Άνδρου υπό την διεύθυνση της Προέδρου κ. Αθηνάς Καραγγιάννη, καθώς και της εξαίρετης ορχήστρας του νέου Ανδριώτη μουσικού κ. Προκόπη Κωττάκη.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Άνδρου κ. Αικατερίνη Παπαδάκη Πρόεδρος του Κοινοτικού διαμερίσματος Γαυρίου, η καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Αθηνών – κριτικός τέχνης κ. Αθηνά Σχινά, οι εκπρόσωποι της Καϊρειου Βιβλιοθήκης κ. Λεωνίδας Γ. Καμπάνης – Πρόεδρος, η κ. Μαρίλη Μωραϊτου Γραμματεύς , ο επίτιμος Πρέσβης της Πολωνίας κ. Μιχ. Κοκκίνης, εκπρόσωποι της Ναυτιλιακής Εταιρείας Golden Star Ferries, ο εφοπλιστής κ. Γεώργιος Στεφάνου, ο Αρχιπλοίαρχος καπετάν Τζώρτζης, ο σκηνοθέτης Γεώργιος Δάμπασης, η ζωγράφος κ. Ειρήνη Τατάκη, ο κ. Αντώνης Αντωνιάδης επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου αμειβομένων ποδοσφαιριστών, οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων της Άνδρου και των Ιδρυμάτων.

Η Ένωσις Ανδρίων έλαβε ευχές :

- Από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Ι. Μαχαιρίδη.
- Από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ.Γ. Πουσαίο.
- Από τον Εφοπλιστή κ. Ιωάννη Καρασταμάτη.
-Απο το ANDROS SOCIETY INC της Ν.Υορκης¨

Ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ