Το ιστολόγιο της Ενώσεως Ανδρίων στο οποίο αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε συμβαίνει σχετικά με την Ένωση.

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ένα απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

Συνέχεια των εκδηλώσεων που οργανώνει η 'Ενωση Ανδρίων,  κι αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων του πολυχώρου που περιλαμβάνουν τις δύο σκηνές της Λυρικής, τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης αλλά και ένα πλήθος μικρότερων αιθουσών που λειτουργούν συμπληρωματικά στις κύριες. 

Η εμπνευσμένη σχεδίαση από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano, οι τεχνικές λύσεις που δόθηκαν για την αρτιότητα της λειτουργίας των χώρων αλλά και η ποιότητα της όλης κατασκευής εντυπωσιάζουν.
Η ιδιαίτερα αναλυτική ξενάγηση μας από εξειδικευμένη ξεναγό του Ιδρύματος συνεχίστηκε με επίσκεψη ψηλά στον ανοιχτό χώρο ακριβώς κάτω από την εμβληματική οροφή όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα απεριόριστης θέας του λεκανοπεδίου της Αττικής αλλά και προς την θάλασσα. Εκεί υπάρχει ακόμη ένας χώρος εκθέσεων που  αυτή την εποχή φιλοξενεί μακέτες από τα έργα του Renzo Piano σ' όλο τον κόσμο. Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με βόλτα στο πάρκο που έχει δημιουργηθεί στις οροφές των κτιρίων αλλά και πέρα από αυτές.

Το όλο σύμπλεγμα των κτιρίων αλλά και των εξωτερικών χώρων πέρα από την χρησιμότητα του για την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Λυρική Σκηνή αλλά και σαν χώρος περιπάτου και άθλησης, αποτελεί κόσμημα για την πρωτεύουσα.
Λόγω του μικρού αριθμού των ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν στην ξενάγηση, αυτή ενδέχεται να επαναληφθεί το φθινόπωρο για όσους δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή.